ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Στο Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου, εφαρμόζονται σχήματα χημειοθεραπείας για όλους τους συμπαγείς κακοήθεις όγκους (μαστός, προστάτης, πνεύμονας, παχύ έντερο, τραχηλοπροσωπική χώρα κ.α). 

Επιπλέον εφαρμόζονται όλα τα σύγχρονα σχήματα πολυχημειοθεραπείας  για τη θεραπεία όλων των  αιματολογικών κακοήθων νοσημάτων (λευχαιμίες, λεμφώματα).

Δίνεται έμφαση στη στοχευμένη θεραπεία, σε βιολογικού παράγοντες και στην υποστηρικτική αγωγή. Οι παθολόγοι ογκολόγοι είναι σε συνεχή επικοινωνία με Κέντρα του εξωτερικού, μετεκπαιδεύονται και παρακολουθούν τα νεότερα δεδομένα των διεθνών συνεδρίων. Η ερευνητική δραστηριότητα αποτυπώνεται σε πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά του εξωτερικού.

Το Ογκολογικό Κέντρο συμμετέχει σε ποικίλα πρωτοποριακά προγράμματα και προσφέρει στους ασθενείς δυνατότητα πρόσβασης σε υποσχόμενα φάρμακα, πριν ακόμη από την έναρξη κυκλοφορίας τους.

Το Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας συνεργάζεται στενά με το Τμήμα Ακτινοθεραπείας για την εφαρμογή σύγχρονων πρωτοκόλλων συνδυασμένης χημειοακτινοθεραπείας, κατά τα πρότυπα μεγάλων Ογκολογικών Κέντρων του εξωτερικού.