ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΙΣΧΙΟΥ – ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΙΣΧΙΟΥ

Το εξειδικευμένο Ιατρείο  Αθλητικού Ισχίου - Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ισχίου, αποτελεί διεθνώς την τεχνολογία αιχμής στη χειρουργική ισχίου. Είναι ενταγμένο στο Τμήμα Ορθοπαιδικής του νοσοκομείου και δημιουργήθηκε προκειμένου να παρέχει απολύτως εξειδικευμένη παρακολούθηση και περίθαλψη σε αθλητές με τραύμα ισχίου ή γενικότερα ασθενείς με τραυματικές ή χρόνιες παθήσεις της άρθρωσης του ισχίου, καθώς και στην αντιμετώπιση του πόνου αδιάγνωστης, μέχρι πρόσφατα, αιτιολογίας.

Οι παθήσεις που αντιμετωπίζονται με αρθροσκοπική χειρουργική Ισχίου, είναι η ρήξη του επιχειλίου χόνδρου της κοτύλης, η μηροκοτυλιαία πρόσκρουση ή προστριβή (τύπου CAM και pincer), οι χόνδρινες βλάβες, η ρήξη του στρογγύλου συνδέσμου, κ.α.  Στην κατηγορία αυτή  εντάσσονται και νεαροί σε ηλικία ασθενείς, με ιστορικό αθλητικών κακώσεων.

Ενδείξεις στη διεθνή βιβλιογραφία καθιστούν την αρθροσκόπηση προστατευτικό εργαλείο για την περαιτέρω βλάβη ή φθορά του ισχίου που μελλοντικά μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή του, δηλαδή στην οστεοαρθρίτιδα.

Η αρθροσκόπηση πραγματοποιείται μέσω μικρών οπών του δέρματος από τις οποίες εισάγονται η οπτική κάμερα και άλλα ειδικά, λεπτά, αρθροσκοπικά εργαλεία.  Επιπλέον του ακριβούς προσδιορισμού και αντιμετώπισης των παθολογικών καταστάσεων, η αρθροσκόπηση ισχίου προσφέρει το πλεονέκτημα της ταχείας κινητοποίησης του ασθενούς, ο οποίος εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια ή την επόμενη ημέρα της επέμβασης.

Το Ιατρείο Αθλητικού Ισχίου - Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ισχίου πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 10:00-12:00, με Υπεύθυνο Ιατρό τον Ορθοπαιδικό,  Αλέξανδρο Τζαβέα και κάθε Πέμπτη 10:00-12:00 με Υπεύθυνο Ιατρό τον Ορθοπαιδικό, Αθανάσιο Παπαβασιλείου, με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση αμφότεροι, στο ισχίο και στην αρθροσκόπηση.

Για ραντεβού μπορείτε να καλείτε στη γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων τηλ. 2310 400 464 και 463 (εσωτ. 4464 & 4463).