ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ

Στο Γυναικολογικό Τμήμα που λειτουργεί καθημερινά στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, ειδικοί γυναικολόγοι – χειρουργοί διενεργούν:

Γυναικολογικό check up (test pap, κολποσκοπήσεις και γυναικολογικά υπερηχογραφήματα). Επίσης, γυναικολογικές επεμβάσεις όπως ολικές υστερεκτομές (κοιλιακές και κολπικές), εκπυρηνήσεις ινομυωμάτων (λαπαρασκοπικές και ανοιχτές), επεμβάσεις για παθήσεις του πυελικού εδάφους - ουρογυναικολογικές (πρόπτωση μήτρας για ακράτειες ούρων κλπ), με συντηρητική και χειρουργική μέθοδο. Διενεργούνται ακόμη, μικροεπεμβάσεις όπως διαγνωστικές και θεραπευτικές αποξέσεις, καυτηριασμοί κονδυλωμάτων κλπ.

Επίσης:

Κορυφαίοι γυναικολόγοι – χειρουργοί, συνεργάτες του Ιατρικού Διαβαλκανικού, διενεργούν:

Το Γυναικείο Check Up περιλαμβάνει:

Η κολποσκόπηση είναι μία ανώδυνη ειδική εξέταση του τραχήλου της μήτρας, που γίνεται με την βοήθεια ενός οπτικού οργάνου, του κολποσκοπίου. Έχει σαν σκοπό, την περαιτέρω διερεύνηση πιθανών αλλοιώσεων που υποδεικνύει το τεστ κατά Παπανικολάου. Ο ειδικός ιατρός αναγνωρίζει τις αλλοιώσεις αυτές, χρησιμοποιώντας ειδικές χρώσεις όπως οξικό οξύ και lugol και εάν είναι αναγκαίο πραγματοποιεί κατευθυνόμενες βιοψίες. Τα λαμβανόμενα δείγματα στην συνέχεια εξετάζονται από ειδικό παθολογοανατόμο.

Το test Pap (τέστ Παπανικολάου) είναι η κυτταρολογική εξέταση των τραχηλικών επιχρισμάτων, στο μικροσκόπιο. Αποτελεί την κύρια μέθοδο προληπτικού ελέγχου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Έχει σκοπό να διαγνώσει αρκετά νωρίς τα διάφορα προκαρκινικά στάδια της νόσου, έτσι ώστε να τα θεραπεύσουμε πριν προλάβουν να εξελιχθούν σε διηθητικό καρκίνο. Το Test Pap πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο μετά την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό λειτουργεί Κέντρο Ελέγχου Υπογονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.