ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Το πολυδύναμο «Κέντρο Φυσικής Ιατρικής - Αποκατάστασης και Αθλητιατρικής», αποτελεί το μοναδικό εξειδικευμένο Κέντρο, που λειτουργεί οργανικά συνδεδεμένο με τις λειτουργίες του μεγαλύτερου ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου στη Βόρεια Ελλάδα, του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Για το υψηλό επίπεδο των εγκαταστάσεών και την παροχή εξειδικευμένων αθλητιατρικών υπηρεσιών, το Κέντρο Αποκατάστασης του Ιατρικού Διαβαλκανικού, είναι το μόνο στην Ελλάδα που επιλέχθηκε ως Αθλητιατρικό Κέντρο Συνεργασίας από την Παγκόσμια Αθλητιατρική Ομοσπονδία (FIMS)  για τη νοσηλεία των αθλητών της. 

Με εγγύηση το κύρος και την 25χρονη εμπειρία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, τις ιατρικές παροχές και την ασφάλεια ενός Γενικού νοσοκομείου, απευθύνεται σε νοσηλευόμενους αλλά και επισκέπτες ασθενείς.

Το Τμήμα Φυσικής Ιατρικής - Αποκατάστασης διαθέτει εγκαταστάσεις αντίστοιχες μεγάλων Κέντρων του εξωτερικού, εξειδικευμένους φυσίατρους έμπειρους φυσικοθεραπευτές και νοσηλευτές. Διακεκριμένοι συνεργάτες ιατροί όλων των συναφών ειδικοτήτων (νευρολόγοι, ορθοπαιδικοί, αγγειολόγοι, ρευματολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, χειρουργοί κλπ) συνεργάζονται με τους φυσίατρους, προσφέροντας πολύπλευρες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον ασθενή από την πρώτη στιγμή νοσηλείας - στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο θάλαμο ασθενών, στο αυτόνομο Κέντρο Αποκατάστασης - και χωρίς μετακινήσεις.

Οι επισκέπτες ασθενείς, εξυπηρετούνται από τις εγκαταστάσεις απρόσκοπτης πρόσβασης για ΑΜΕΑ, τη θερμή ανταπόκριση του προσωπικού και το ελεύθερο parking.

Το Τμήμα Αθλητιατρικής εξυπηρετεί στον τομέα της πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας - αποθεραπείας, μεμονωμένους αθλητές και ομάδες.

Ο εξειδικευμένος εξοπλισμός, η μακροχρόνια επιστημονική γνώση και εμπειρία, επιβεβαιώνονται από την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν το Τμήμα για την συνεχή παρακολούθηση της φυσικής τους κατάστασης , Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές, αθλητές παγκοσμίου φήμης, αλλά και εκατοντάδες μαθητές από τα «φυτώρια» ομάδων της Βόρειας Ελλάδας. Το Τμήμα δέχεται επισκέπτες αθλητές, αλλά και αθλητικά σωματεία για ειδικά αθλητιατρικά πρόγραμμα διαρκούς παρακολούθησης.

Δείτε αναλυτικά, ποιοι πρέπει να υποβληθούν σε αθλητιατρικό έλεγχο και ποιες εξετάσεις περιλαμβάνει.