ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Στο νοσοκομείο λειτουργεί ολοκληρωμένο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής με in vivo και in vitro διαγνωστικό τμήμα και θεραπευτική μονάδα, μοναδική στον ιδιωτικό τομέα στη Βόρεια Ελλάδα.

Διαθέτει εξειδικευμένους ιατρούς, μακράς εμπειρίας χειριστές και γραμματειακή υποστήριξη.

Διαγνωστικές εφαρμογές

Το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Διαβαλκανικού είναι εξοπλισμένο με δύο τομογραφικές γ -cameras, μετρητή πρόσληψης ραδιοφαρμάκων (uptake), πλήρως αυτοματοποιημένος αναλυτής ραδιοανοσοχημικών προσδιορισμών ορμονών και καρκινικών δεικτών.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων γίνεται με ψηφιακή εικόνα και δυνατότητα αποθήκευσης ή αποστολής. Πραγματοποιούνται εξετάσεις για έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των όγκων:

α) in vivo: Σπινθηρογράφημα θυρεοειδούς, νεφρών, ήπατος, σπληνός, χοληφόρου δένδρου, οστών κ.α.. Πρόκειται για διαγνωστικές εξετάσεις υψηλής ακρίβειας, απαραίτητες στη σταδιοποίηση όλων των νεοπλασιών.

Επιπλέον το Τμήμα διαθέτει εξειδικευμένα ραδιοφάρμακα για την έγκαιρη ανίχνευση και διάκριση μεταξύ όγκων και φλεγμονών.

β) in vitro: Για την ανίχνευση καρκινικών δεικτών που οδηγούν στην έγκαιρη διάγνωση νεοπλασματικών ασθενειών και άλλων ραδιοανοσολογικών εξετάσεων στο αίμα και στα ούρα..

Το Τμήμα είναι πιστοποιημένο για την ανίχνευση εξαιρετικά χαμηλών τιμών του PSA, εργαλείο πολύτιμο στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνο του προστάτη. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα ανίχνευσης του λεμφαδένα φρουρού με τη ραδιοϊσοτοπική μέθοδο σε συνδυασμό με τη μέθοδο της κυανής χρωστικής.

Θεραπευτικές εφαρμογές

Στο Διαβαλκανικό λειτουργεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό  θεραπευτικό τμήμα ανοιχτών πηγών ( Ι-131) στην Ελλάδα για τη θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς.

Σε άριστα διαμορφωμένο περιβάλλον, τηρώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ακτινοπροστασίας (ειδικοί θάλαμοι νοσηλείας με θωράκιση  μολύβδου) και προστασίας περιβάλλοντος, γίνεται θεραπευτική χορήγηση Ι-131 για τον καρκίνο του θυρεοειδούς .

Επίσης εφαρμόζονται ειδικές ραδιοϊσοτοπικές θεραπείες για την ανακούφιση του πόνου απόοστικές μεταστάσεις από μαστό και προστάτη.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 2310 400 000 & 2310 400157