ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ

Φθάνοντας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, αναζητήστε το Γραφείο Κίνησης Ασθενών στην είσοδο των « ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ». Δηλώνετε τα στοιχεία σας και ελέγχετε ότι καταγράφηκαν σωστά, διότι θα χρησιμοποιηθούν για τη Δήλωση Γεννήσεως του νεογνού. Επιλέγετε την κατηγορία του δωματίου που επιθυμείτε.

Πρέπει να έχετε μαζί σας: Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήρια και των δύο γονέων, βιβλιάριο Υγείας του ασφαλιστικού Φορέα, βιβλιάριο παρακολούθησης της εγκυμοσύνης ή τυχόν εξετάσεις. Προσωπικά είδη για σας και ρούχα εξόδου για το νεογνό.


META TON TOKETO

Αναχώρηση:

Το μωρό παραδίδεται μόνο στη μητέρα του.  Υπογράφετε για την παραλαβή του σε ειδικό έντυπο, παραλαμβάνετε το ένα από τα δύο βραχιολάκια και το βιβλιάριο υγείας σας. Ενημερώνεστε για την ομάδα αίματος και ρέζους (Rhesus) του νεογνού.

Το νοσοκομείο διατηρεί αρχείο με τον ιατρικό φάκελό σας, ο οποίος είναι απόρρητος. Αντίγραφο δίνεται μόνο στον άμεσα ενδιαφερόμενο ή σε νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο.

Ληξιαρχείο:

Είστε εκ του νόμου υποχρεωμένοι να δηλώσετε το παιδί σας στο Ληξιαρχείο του Δήμου Πυλαίας (Οδός Κων. Παλαιολόγου 1, τηλ. 2313 302626). Η δήλωση πρέπει να κατατεθεί εντός 10 ημερών από την ημέρα γέννησης, μαζί με τα παρακάτω έγγραφα, τα οποία πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου:

  • Δήλωση Γέννησης από τη Γραμματεία του Μαιευτικού Τμήματος. Προσκομίζετε τις ταυτότητες συζύγων και ληξιαρχική πράξη γάμου. ( Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00-11.00)
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από το Δήμο όπου έχετε ανοίξει Οικογενειακή Μερίδα. Εάν η εγγραφή του ενός εκ των δύο συζύγων είναι ενδεικτική, χρειάζεται πιστοποιητικό και από τους δύο Δήμους).
  • Πράξη προσδιορισμού επωνύμου τέκνου.
  • ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και των δύο γονέων.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ

Η παρουσία του επισκεπτηρίου στο δωμάτιο, εγκυμονεί κινδύνους λοιμώξεων για τη λεχωίδα και το νεογνό.

  • Περιορίστε τις επισκέψεις σας και ακολουθείστε πιστά το ωράριο του επισκεπτηρίου (11-13.00 και 18.30-21.00). 
  • Μην αφήνετε να εισέρχονται παιδιά κάτω των 12 ετών, στο δωμάτιο, πείτε «όχι» στις πολλές επισκέψεις.
  • Στον τελευταίο όροφο του νοσοκομείο μας, λειτουργεί το IL RUBINO, εστιατόριο υψηλής γευσιγνωσίας και εκπληκτικής θέας, για να δεχθείτε με ασφάλεια τους καλεσμένος σας, να γιορτάσετε το ευτυχές γεγονός μαζί τους εκτός δωματίου με μια σύντομη εμφάνιση του βρέφους που θα επιστρέψει στο θάλαμο νεογνών όσο η μητέρα έχει την «τιμητική» της και να αναχωρήσετε για το σπίτι σας, χωρίς ανεπιθύμητες επισκέψεις.