ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο εφημερεύει και λειτουργεί όλο το 24ωρο σύγχρονο Ορθοπαιδικό και Τραυματολογικό Τμήμα που παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρο-νοσηλευτικές υπηρεσίες σε υπερσύγχρονους χώρους καθώς και δυνατότητα ελεύθερης επιλογής του θεράποντος ιατρού ανάμεσα από μια ομάδα έμπειρων επιστημόνων και εξειδικευμένων Ορθοπαιδικών Χειρουργών.

Με τη συνεχή ενημέρωση των εξελίξεων της Ορθοπαιδικής παγκοσμίως, τις εφαρμογές της μοντέρνας τεχνολογίας και των πλέον σύγχρονων ιατρικών μεθόδων γίνεται διάγνωση και αντιμετωπίζεται όλο το φάσμα των οξέων (τραυματικών και μη) και χρόνιων ορθοπαιδικών παθήσεων ενηλίκων και παιδιών. Για τη συνολική θεραπεία των ασθενών το Ορθοπαιδικό Τμήμα υποστηρίζεται από όλες τις ιατρικές ειδικότητες και πρότυπη, πλήρως εξοπλισμένη μονάδα Φυσικοθεραπείας.

Ειδικότερα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών αντιμετωπίζονται άμεσα καθ’όλο το 24ωρο από έμπειρους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς όλες οι οξείες ανοιχτές και κλειστές κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος από τροχαία ατυχήματα, πτώσεις, εργατικά ατυχήματα, όπως τραύματα μαλακών μορίων, θλάσεις, διαστρέμματα ή εξαρθρήματα όλων των αρθρώσεων, κατάγματα ανοιχτά ή κλειστά.

Στα πλαίσια των καθημερινών εξωτερικών ιατρείων λειτουργούν εξειδικευμένα ιατρεία Σπονδυλικής Στήλης, παιδο-ορθοπαιδικά, τραύματος, οστεοπόρωσης, σκολίωσης, αθλητικών κακώσεων, ρευματικών νοσημάτωνΏμου - Αγκώνα.

Το  Ορθοπαιδικό  Τμήμα διαθέτει εξειδικευμένους ιατρούς καθώς και τον απαραίτητο υλικο – τεχνικό εξοπλισμό για την εφαρμογή των πιο σύγχρονων χειρουργικών μεθόδων αντιμετώπισης των Ορθοπαιδικών κακώσεων και παθήσεων:

 • Οστεοσύνθεση καταγμάτων άνω και κάτω άκρων καθώς και σπονδυλικής στήλης με τεχνικές μικρής παρεμβατικότητας.
 • Αντιμετώπιση καταγμάτων ισχίου ηλικιωμένων με μοντέρνες τεχνικές για άμεση κινητοποίηση και αποκατάσταση.
 • Χειρουργική σπονδυλικής στήληςενδοσκοπική ​μικροδισκεκτομή, σπονδυλοδεσία, σκολίωση, σπονδυλοπλαστική και κυφοπλαστική, ιδιαίτερα σε οστεοπορωτικά κατάγματα . Επισκληρίδιες εγχύσεις με χρήση C-ARM.
 • Χειρουργική αθλητικών κακώσεων: Αρθροσκόπηση γόνατος, ώμου, ισχίου, αγκώνος, ποδοκνημικής, καρπού. Αποκατάσταση ρήξεων μηνίσκων, τενόντων, χιαστών συνδέσμων, μυοτενοντίου πετάλου του ώμου, βλαβών του αρθρικού χόνδρου, μεταμόσχευση χόνδρου, θεραπεία με αυτόλογους παράγοντες.
 • Αρθροπλαστική ισχίου, γόνατος, ώμου, αγκώνος, ποδοκνημικής και δακτυλικών αρθρώσεων χεριού και ποδιού με προθέσεις τελευταίας γενιάς των πλέον αξιόπιστων εργοστασίων του εξωτερικού και με χειρουργικές τεχνικές μικρής επεμβατικότητας.
 • Αναθεώρηση και αντικατάσταση αρθροπλαστικών ισχίου και γόνατος με απόλυτη επιτυχία από έμπειρους χειρουργούς.
 • Χειρουργική άκρου ποδιού και σύγχρονη αντιμετώπιση βλαισού μεγάλου δακτύλου (κότσι), πτώσης μεταταρσίων κλπ
 • Ανοιχτή και ενδοσκοπική διάνοιξη καρπιαίου σωλήνα
 • Χειρουργική άκρας χειρός με μικροχειρουργική αντιμετώπιση
 • Βιοψία με βελόνη καθώς και καθοδηγούμενη με αξονικό τομογράφο βλαβών των οστών και των αρθρώσεων
 • Αντιμετώπιση λοιμώξεων οστών και αρθρώσεων με συνδυασμό χειρουργικής και συντηρητικής θεραπείας, σε συνεργασία με ειδικούς λοιμωξιολόγους ιατρούς.
 • Ριζική εξαίρεση όγκων του μυοσκελετικού συστήματος και αντικατάσταση με ειδικές προθέσεις.