ΜΟΝΑΔΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ HΠΑΤΟΣ, ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ, ΧΟΛΗΦΟΡΩΝ

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί στη θεραπεία και των πιο δύσκολων αλλά αντιμετωπίσιμων μορφών καρκίνου, όπως οι κακοήθεις νεοπλασίες του Ήπατος, Παγκρέατος και Χοληφόρων. Εξειδικευμένη Μονάδα Χειρουργικής Ογκολογίας Ήπατος, Παγκρέατος και Χοληφόρων, λειτουργεί στο Τμήμα της Γενικής Χειρουργικής και εντάσσεται στο πλαίσιο του Ογκολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου. Κοινή παραδοχή της παγκόσμιας επιστημονικής Κοινότητας για τη θεραπεία του καρκίνου είναι, ότι η αντιμετώπισή του σε Κέντρα Αριστείας όπως είναι το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, σώζει ζωές.                                       

Η Μονάδα Χειρουργικής Ογκολογίας Ήπατος – Παγκρέατος και Χοληφόρων λειτουργεί με υπεύθυνους τον Καθηγητή Χειρουργικής Κωνσταντίνο Τσαλή για την Χειρουργική του Ήπατος και των Χοληφόρων, τον Χειρουργό Ευθύμιο Χατζηθεόκλητο για τη Χειρουργική του Παγκρέατος, ενώ συμμετέχει ομάδα διακεκριμένων ιατρών με μεγάλη χειρουργική εμπειρία.

Η εξειδικευμένη χειρουργική Μονάδα συνεργάζεται με τα Ογκολογικά Τμήματα Χημειοθεραπείας, Ακτινοθεραπείας, ενώ συνεπικουρείται από το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας στη χρήση ραδιοσυχνοτήτων (RF Ablation), μικροκυμάτων  (Microwave Ablation), εκλεκτικών και υπερεκλεκτικών  εμβολισμών αγγείων και με το πλήρως οργανωμένο Ενδοσκοπικό Τμήμα. Στη Μονάδα λειτουργεί ο πλέον σύγχρονος απεικονιστικός και ακτινοθεραπευτικός εξοπλισμός.

Χειρουργικές πράξεις που διενεργούνται:

  • Ηπατεκτομές για πρωτοπαθείς (καλοήθεις και κακοήθεις) ή μεταστατικούς όγκους του ήπατος
  • Καταστροφή όγκων του ήπατος με ραδιοσυχνότητες, μικροκύματα ή Irreversible electroporation-IRE (Nanoknife)
  • Αντιμετώπιση χολαγγειοκαρκινωμάτων των πυλών του ήπατος(perihilar cholangiocarcinomas ή όγκοι Klatskin)
  • Παγκρεατοδωδεκαδακτυλεκτομή για όγκους κεφαλής παγκρέατος με διατήρηση του πυλωρού
  • Περιφερική / Ολική Παγκρεατεκτομή με ή χωρίς διατήρηση σπληνός
  • Εκπυρήνιση όγκων παγκρέατος
  • Αντιμετώπιση όγκων της χοληδόχου κύστεως με ριζική εκτομή
  • Χειρουργική αντιμετώπιση των ιατρογενών κακώσεων και γενικά στενώσεων των χοληφόρων