ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό υλοποιεί ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς, προς τον ασθενή και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με κριτήρια ανθρωπιστικά και κυρίως εθνικά.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία, ο πρόεδρος του Ομίλου Γεώργιος Αποστολόπουλος, με επισκέψεις του σε ακριτικές περιοχές της χώρας, ανέλαβε την υγειονομική υιοθεσία των κατοίκων του ακριτικού νησιού Αϊ – Στράτης στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και των χωριών Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα και Χελιδόνα, στο τριεθνές του Έβρου. Πρόσφερε πλήρη ιατρική κάλυψη, μέχρι τα 18 τους χρόνια, σε όλα τα παιδιά του νησιού, δωρεάν νοσηλεία στο Διαβαλκανικό σε όλες τις επίτοκες μητέρες, από την έναρξη της κύησης μέχρι τον τοκετό. Επίσης, παρείχε σε μαθητές από τις προαναφερθείσες ακριτικές περιοχές, υποτροφίες για την επιτυχή εισαγωγή τους στην Ιατρική σχολή.


Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το Ιατρικό Διαβαλκανικό, έχει υιοθετήσει υγειονομικά όλα τα παιδιά και τις «μητέρες» του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου.


Το Παιδιατρικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού, είναι αρωγός στο πολύτιμο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Περίθαλψης Παίδων «Άγιος Δημήτριος».


Με αυστηρά κριτήρια επιλογής και σε συνεργασία με ιατρούς του νοσοκομείου, έχει προσφέρει δωρεάν θεραπεία και νοσηλεία σε δύσκολα περιστατικά που αφορούν σε παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Σε ένδειξη αναγνώρισης της εθνικής προσφοράς αθλητών που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις ο πρόεδρος του Ομίλου Γ. Αποστολόπουλος, προσέφερε χρυσή κάρτα νοσηλείας στον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαϊδη και στην διεθνούς φήμης τενίστρια, Λένα Δανιηλίδου.


Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου συμμετέχουν σε εθελοντική αιμοδοσία που διενεργεί το Κέντρο Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου και προσφέρουν ετησίως 100-150 φιάλες αίματος για τις ανάγκες των πασχόντων συνανθρώπων. Για την προσφορά τους αυτή, έχουν βραβευθεί.


Το νοσοκομείο έχει οργανώσει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της Πρωτοβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης και με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήθος ενημερωτικών δράσεων (συνέδρια, διαλέξεις, εξετάσεις) για θέματα πρόληψης και ιατρικής φροντίδας σε παιδιά και ενήλικες.