Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η ρομποτική χειρουργική αποτελεί την τεχνολογία αιχμής στο χώρο της χειρουργικής και της ογκολογίας. Στo Ιατρικό Διαβαλκανικό, προσφέρουμε στον κόσμο της  Βορείου Ελλάδας, αλλά και σε όλους τους διεθνείς ασθενείς μας τις πιο σύγχρονες, αποτελεσματικές, αλλά κυρίως ασφαλείς λύσεις σε κάθε χειρουργικό τους πρόβλημα. Με αφοσίωση στη χειρουργική καινοτομία και πρωτοτυπία, σε συνεργασία με τους καλύτερους διεθνούς φήμης χειρουργούς, και σε απόλυτη αρμονία με τα διεθνή standards των πιο εξειδικευμένων κέντρων, διεκπεραιώνουμε τη μεγαλύτερη γκάμα επεμβάσεων γενικής χειρουργικής και ογκολογίας.

  • Επεμβάσεις ανώτερου πεπτικού - οισοφάγου και στομάχου

Αντιμετωπίζονται όλες οι χειρουργικές παθήσεις (καλοήθεις και νεοπλασματικές) των οργάνων αυτών με απόλυτη επιτυχία και ασύγκριτη ακρίβεια. Ρομποτικά αντιμετωπίζονται η διαφραγματοκήλη και η γάστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση, η αχαλασία οισοφάγου, καθώς και ο καρκίνος του οισοφάγου και του στομάχου.

  • Παθήσεις του λεπτού και του παχέος εντέρου

Η χρήση του συστήματος Da Vinci προσφέρει σημαντικότατο πλεονέκτημα στην αντιμετώπιση των παθήσεων του εντέρου επιτυγχάνοντας αποτελεσματικότητα ανώτερη κάθε άλλης τεχνικής. Χρησιμοποιείται τόσο για απλές και καλοήθεις περιπτώσεις (πχ σκωληκοειδίτιδα και εκκολπώματα), ενώ ενδείκνυται απόλυτα και για τα πιο σύνθετα ογκολογικά περιστατικά καρκίνου του εντέρου, όπου και περιορίζει δραματικά την ανάγκη διενέργειας κολοστομίας (παρά φύση έδρας).

  • Επεμβάσεις ήπατος &χοληφόρων, παγκρέατος, επινεφριδίων  και σπληνός

Η απόλυτη ακρίβεια του ρομποτικού συστήματος είναι ο καλύτερος σύμμαχος του γιατρού στο απαιτητικό αυτό πεδίο της χειρουργικής.

Αντιμετωπίζονται όλες οι περιπτώσεις πετρών στη χολή, ενώ στα πλαίσια της ογκολογίας προσφέρονται εντελώς νέες δυνατότητες στην αντιμετώπιση των πρωτοπαθών, αλλά και των μεταστατικών όγκων του ήπατος, καθώς επίσης και αυτών του παγκρέατος, των επινεφριδίων και του σπληνός.

  • Κήλες του κοιλιακού τοιχώματος

Όλες οι περιπτώσεις βουβωνοκήλης, ομφαλοκήλης, μετεγχειρητικής κήλης, καθώς και κάθε άλλη μορφή της πάθησης αυτής αντιμετωπίζονται με τον πιο εξειδικευμένο τρόπο ρομποτικά, προσφέροντας μηδαμινά ποσοστά υποτροπής και επανεμφάνισης.

  • Επεμβάσεις παχυσαρκίας και μεταβολική χειρουργική

Η νοσογόνος παχυσαρκία αποτελεί μια σύγχρονη μάστιγα, ενώ εξαιρετικά συχνά συνοδεύεται από σακχαρώδη διαβήτη και υπερ-χολιστεριναιμία. Το ρομποτικό σύστημα μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε όλες τις σύγχρονες επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας (δακτύλιος, sleeveγαστρεκτομή και γαστρικόby pass), με τον πιο ανώδυνο και ασφαλή τρόπο. Οι επεμβάσεις αυτές δίνουν μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν τις υπέρ -γλυκαιμία και –λιπιδαιμία, όταν αυτές συνυπάρχουν.