ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Τα 4 Αιμοδυναμικά Εργαστήρια διαθέτουν αγγειογραφικά μηχανήματα  υψηλών τεχνολογικών   δυνατοτήτων, όπου διενεργούνται οι πλέον απαιτητικές διαγνωστικές πράξεις - επεμβάσεις.  Από την ίδρυσή του το 2000, το Ιατρικό Διαβαλκανικό πραγματοποίησε την τρίτη συνεχόμενη αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά στην τεχνολογία αιχμής. Αυτό, παρέχει τη δυνατότητα στο Τμήμα, να μπορεί να ανταποκριθεί με άριστα αποτελέσματα στη θεραπευτική αντιμετώπιση των πιο πολύπλοκών και επειγουσών παθήσεων της καρδιάς.

Ο αγγειογραφικός εξοπλισμός παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ευκρίνεια εικόνων των στεφανιαίων αγγείων, μικρότερη ακτινοβολία για τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό, εκτίμηση ακριβείας των αιμοδυναμικών προβλημάτων των βαλβίδων.

Με τις βελτιωμένες δυνατότητες του νέου στεφανιογράφου, αυξάνει η δυνατότητα διαδερμικής αντιμετώπισης σύνθετων προβλημάτων των στεφανιαίων. Επιπλέον, η ακριβής διάγνωση των στεφανιαίων αγγείων, βοηθά στον σχεδιασμό του χειρουργείου στις περιπτώσεις που χρειάζεται χειρουργική επαναιμάτωση.

Τα Εργαστήρια διαθέτουν επίσης ως εξοπλισμό, το “IVUS” – Ενδοαυλικό υπέρηχο», για τη διάγνωση σημαντικών στενώσεων των στεφανιαίων αγγείων, καθώς και το “FFR” όπου γίνεται η μέτρηση πλασματικής ροής των στεφανιαίων.

Στις διαγνωστικές πράξεις συμπεριλαμβάνεται ο πλήρης αιμοδυναμικός- απεικονιστικός έλεγχος δεξιών και αριστερών κοιλοτήτων για την ακριβή διάγνωση βαλβιδοπαθειών, ανευρυσμάτων αορτής, καρδιακής ανεπάρκειας, συγγενών καρδιοπαθειών και πνευμονικής υπέρτασης.

Με τον σύγχρονο αγγειογραφικό εξοπλισμό του Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού, συντομεύει ο χρόνος της σωστής διάγνωσης και η αντιμετώπιση των στεφανιαίων αγγείων με το μικρότερο ποσοστό παρενεργειών.

Τα 4 Αιμοδυναμικά Εργαστήρια πλαισιώνονται από έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και από πολύ έμπειρους στις πλέον σύγχρονες τεχνικές, επεμβατικούς καρδιολόγους.